Občina Šoštanj
Trg svobode 12, 3325 Šoštanj
(03) 898 43 00

Vprašajte občino

Imate predlog za izboljšavo ali pa zgolj vprašanje za nas? Pišite nam in odgovorili vam bomo.
Pridržujemo si pravico, da ne objavljamo in ne odgovarjamo na vprašanja, ki vzpodbujajo nestrpnost, niso povezana z našim poslovanjem, so nekonstruktivna ali iz katerega koli drugega razloga niso primerna za objavo.

Dosedanja vprašanja in odgovori

Spoštovani! Zanima me, zakaj je Cesta talcev (mimo graščine v smeri Lokovice in nazaj) postala avtocesta za težko naložene tovornjake, ki se zadnje čase pogosto vozijo v obe smeri? Je to dovoljeno? Mini krožišče na Cesti talcev in širina ceste vsekakor nista primerna za težek tovorni promet in srečevanje dveh tovornih vozil. Hvala za odgovor in lep pozdrav! Metka Meh
19.10.2016 Oddal/a: Metka Meh

Spoštovani!

Povečan promet tovornih vozil na omenjeni relaciji je zaradi izvedbe investicijskih del v sklopu koncesijske pogodbe občinskih cest.

Na lokalni cesti na odseku Križnik – državna cesta R2 426 v Lokovici se izvaja rekonstrukcija ceste v dolžini 1,1km in  sanacija večjega plazu.

Omenjena cesta je kategorizirana lokalna cesta LC 410 140 in s tem tudi javna cesta, zato jo lahko vsak prosto uporablja na način in pod pogoji, določenimi z zakonom in drugimi predpisi.

Promet za tovorna vozila je dovoljen. Res pa sama cesta delno poteka v starem mestnem jedru (odsek Trg bratov Mravljak do Graščine Turn) in zaradi tega je omejena širina lokalne ceste.

Prosimo za razumevanje in strpnost v času izvedbe rekonstrukcije ceste, ki bo predvidoma trajala do konca novembra 2016.

 

Lep pozdrav!

Občina Šoštanj

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?